Malkinės pirties krosnelės. Kaip pasirinkti tinkamą galingumą?

Malkinės pirties krosnelės. Labai dažnai susiduriam su situacija, kai klientai skundžiasi, kad nusipirko pirties krosnelę, bet ji neprišildo garinės pakankamai. Arba reikia kūrenti 3-4 val ir daugiau. Rinkausi pagal savo pirties dydį, bet vis tiek neužtenka. Tad ką daryti?

Pirmiausia aptarkime kaip teisingai pasirinkti malkinės pirties krosnelės galingumą. Nes neužtenka paskaičiuoti kiek mano garinėje yra m³. Ir pagal tai pasirinkti krosnelę.

Pirmiausia, išmatuokite savo garinės dydį m³ ir padauginkite jos ilgį, plotį ir aukštį (metrais).

Malkinės pirties krosnelės. Kokius veiksmus reikia atlikti renkantis

 

Tada reikia įvertinti labai svarbius papildomus faktorius ir atsakyti į tokius klausimus:

  1. Jeigu pirtis pastatyta iš Rastų ir nėra papildomos šilumos izoliacijos garinėje, tai reikia pridėti mažiausia 3-4 m³ papildomos galios poreikį malkinei pirties krosnelei. Vidutinėms garinėms – iki 15 m³. Didesnėms garinėms reikia ir daugiau pridėti.
  2. Jeigu pirtis neturi papildomo patalpų šildymo šaltinio ir viskas šildoma nuo malkinės pirties krosnelės, tai reikia pridėti mažiausiai +3-5 m³ iki 25 m² pirtims.
  3. Jeigu yra pirties langas, tai atitinkamai pridedame nedideliam langui iki 1 m² plius 1 m³. Didesniems langams – už kiekvieną m² ploto +1 m³. Taigi, jeigu turite vitrininį 4 m² langą , tai pridedate 4 m³.
  4. Jeigu garinės durys iš stiklo, tai papildomai reikia pridėti  +2 m³ poreikį.
  5. Jeigu besinaudojančių malkine pirties krosnele žmonių skaičius  viršija 4-5 asmenis, tai reikia pridėti +2-4 m³ poreikį.
  6. Jei garinės grindys nėra apšiltintos, tai pridedame m³, atitinkamai tiek, kiek yra grindų ploto. Pvz. 7 m² prideda 7 m³ papildomos galios.

Pavyzdys

 

Taigi, tarkime, jūsų garinės tūris yra 15 m³. Ir yra nedidelis langas (+1 m³), stiklinės durys (+2 m³) ir nešiltintos grindys 7 m² (+7 m³). Tuomet jums reikia 15+1+2+7=25 m³ galingumo malkinės pirties krosnelės.

Renkantiems krosnį, yra pasirinkimas iš 18-25 m³ ir 25-30 m³ modelių. Taigi, reiktų rinktis iki 30 m³ krosnį. Tuomet ji dirbs neperkrautu režimu. Pasirinkus malkinę pirties krosnelę iki 25 m³, ji dirbtų maksimaliom apkrovom ir tarnavimo laikas būtų trumpesnis.

Linkime pasirinkti geriausiai jums tinkančią pirties krosnelę. Ir džiuginti artimuosius bei svečius savo pirtimi. O mes esame visuomet pasiruošę jums padėti išsirinkti geriausią variantą. Suteikti visas reikiamas konsultacijas. Susisiekite su mumis šiais kontaktais, jei turite klausimų ar sunku išsirinkti.

 

Gero garo!

 

Sigitas Pašakinskas
Pirčių ekspertas