Kodėl moterys nemėgsta pirties!

Pirmiausia, mums reikia atsakyti į klausimą kas yra pirtis?

90 % Lietuvos gyventojų, kalbant apie pirtį, tradicinis požiūris yra toks:

  1. Garinėje turi būti min +70 c, o 90 ar 100 c yra dar geriau.
  2. Gultus darome laiptais, kad sėdint galėtum jausti kaip ausys raitosi nuo karščio ir būti kuo aukščiau.
  3. Jeigu sėdi garinėje, tai niekas negali išeiti, nes pabėgs šiluma – reiškia reikia kentėti.
  4. Ant gultų turi tiestis rankšluostį, nes jie per karšti, kad galima būtų atsigulti be jo.
  5. Garinėje turi būti geras ryškus apšvietimas, termometras/hidrometras, nuolat sekti parodymus ir garso kalonėlės, gerai muzikai.

Daugiau ar mažiau požiūris yra toks ir tada galime paklausti mūsų moterų ar joms tai patinka. Ir didžioji dauguma atsakys – NE!!! Todėl, kad tai yra daugiau subalansuota vyrams, nors tai irgi yra didelis klausimas.

Tai ar gali būti kitaip?

Pas mane dažnai lankosi klientai, kurie vis ieško teisingos pirties ir vis neranda.

Papasakosiu tradicinę situaciją: atvažiuoja pas mane pora vidutinio amžiaus su didele pirties patirtimi. Vyras su entuziazmu prieš pirties ritualą klausinėja, užsirašinėja, fotografuoja, o žmona taip atsargiai, kai vyras negirdi sako tyliai, tyliai: „Aš tai čia tik dėl vyro, man pirtis tai visai nepatinka!“. Aš tyliai žmonai atsakau, kad pabandykime dar kartą šiandien ir pažiūrėsime kas bus.

Taigi po 2,5 val pirties ritualo procedūrų gaunu moters komentarą: „Na į tokią pirtį, tai aš galėčiau vaikščioti ir kiekvieną savaitę!“

Dėl tokių žmonių požoūrio pakeitimo aš matau didelę prasmę to, ką mes darome šiandien.

NES TEISINGĄ PIRTĮ MĖGSTA VISI!

Šiandien yra daug pirtininkių, kurios daro pirties ritualą tik moterims, tai rekomenduoju išbandyti, kurios dar abejoja😊

Mūsų organizacijos Misija yra ugdyti mūsų klientus teisingos pirties koncepcijos ir ritualo. O mūsų siūlomi sprendimai, kaip pirties krosnys, ventiliacijos sprendimai, premium kaminų sistemos, netradicinė mediena ir kt padeda tai įgyvendinti be didelių pastangų.

Taigi Summit Nord nėra vien apie krosnį, ventiliaciją, medieną, kaminą ar vanojimo techniką. Tai yra visuma arba gyvenimo būdas, kuris paverčia tavo pirtį tikru SPA centru šeimai, draugui ar svečiui.

Summit Nord – tavo gyvenimo būdas.

Sigitas Pašakinskas Summit Nord įkūrėjas

Sigitas Pašakinskas
Pirčių ekspertas